Roeselare Rangers

In 2012 staken vier enthousiastelingen de koppen samen en even later was Hockey Club Roeselare geboren. Enkele jaren later zijn we een bloeiende club, die jong en oud willen laten genieten van de hockeysport. We kiezen er bewust voor om naast competitieteams ook recreatief spelen mogelijk te houden.

Competitief omdat sport draait rond het kunnen matchen met anderen. In wedstrijden tegen de ander ontmoet je jezelf en je nieuwe vrienden. Tegelijk willen we een recreatief aanbod doen, omdat vele kinderen en jongeren nog op zoek zijn naar een (nieuwe) sport. Anderen kiezen er voor om wel te blijven sporten omdat het gezond is, maar hebben niet steeds de tijd om hier competitie aan te koppelen.

Sinds september 2017 spelen we op ons hockeyveld aan de Blommestraat, een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling van de club.


Hoe vaak trainen we?

Heel veel hangt af van wat je zelf wil. Recreatieve groepen trainen één keer in de week, vaak een uurtje. Competitieteams trainen meestal twee keer één tot anderhalf uur in de week, we kijken hier naar fysieke mogelijkheden van elke leeftijd. Elke ploegsport, en zeker een competitieteam, vraagt wel een engagement: we gaan ervan uit dat je zoveel mogelijk trainingen aanwezig bent.